Euroopan maanmittarit Saariselällä

TEKSTI: MARTTI PIETIKÄINEN
25.–27. marraskuuta 2021 pidettiin CLGE:n yleiskokous ja 7. Eurooppalaisen maanmittarin konferenssi Saariselällä. Isäntinä toimivat omat järjestömme MIL ja MAKLI.

Yhteistyö sujui jälleen hyvin, olihan kokemusta jo 2017 FIG:n konferenssista Helsingissä. Ajankohta osui monella tavalla hyvään aikaan. Suomen talvi näytti parhaat puolensa. Lunta oli reilusti ja pakkasta –15 ja –25 asteen välillä. Pandemian Omikron-variantti ei ollut vielä tuonut uusia rajoituksia, ja osallistujia olikin paikan päällä kaikkiaan 40 yhteensä 19 maasta. Suomea edustivat kokouksessa Mikael Still (MIL) ja Aleksi Toivonen (MAKLI). Järjestelyissä oli mukana lisäksi Sami Mantere ja allekirjoittanut.

Women in Surveying

CLGE (Council of European Geodetic Surveyors, lyhenne tulee ranskankielisestä nimestä) perustettiin v. 1962, ja se on myös maailmanlaajuisen FIG:n alueellinen järjestö. CLGE edistää maanmittarien ammattikunnan etuja sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. CLGE avustaa asiantuntijana EU:n instituutioita ja tukee jäsenvaltioiden yhdistyksiä. Toiminnassa tärkeää on myös tietojen ja kokemusten vaihto maiden välillä maanmittausalan ammattilaisten kesken. CLGE:ssä on jäseniä 38 Euroopan maasta Venäjää ja Turkkia myöten. Paljon lisää tietoa löytyy verkkosivuilta clge.eu.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa