Maanmittarikillan vuosijuhla – maakansan ykkösjuhla

TEKSTI: ARI LAITALA
Maanmittarikilta pääsi – monen muun toimijan tavoin – pitämään viimeinkin vuosijuhlaansa perinteisin menoin. Kevätpäiväntasausta vietettiin 18.3.2022, järjestyksessään jo 121. kerran. Opiskelijoiden juhlaan oli tuttuun tapaan saatu myös ripaus seniorikattausta.

Vuonna 2020 juhlat jouduttiin hätäperuuttamaan aivan viime metreillä. Viime vuonna juhlittiin tietokonevälitteisesti, mutta nyt oli viimein mahdollista vuosijuhlan viettoon perinteisen kaavan mukaan. Poissa oli maskisuositus ja eipä niitä maskeja enää näkynytkään. Toki varovaisuus oli juhlahumusta huolimatta edelleen paikallaan, mutta käytännössä kaikki tuntui olevan aivan kuin vanhoina hyvinä aikoina, eikä vuosijuhlista minkäänlaista koronalinkoa muodostunutkaan.

Hetkessä loppuun myytyyn juhlaan mahtui tällä kertaa mukaan 156 nopeinta näppäimistön käyttäjää. Mielenkiintoisena yksityiskohtana on tosiaan huomattava se, että juhla oli monelle osallistujalle ensimmäinen akateeminen vuosijuhla, vaikka takana on jo melkein kolme vuotta opintoja. Runsaasta ensikertalaisten määrästä huolimatta juhla soljui mukavasti tuttuja latuja pitkin.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Ari Laitala Author

Vastaa