Startupina pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden katoamista

TEKSTI: JOUNI KARI
Reilu pari vuotta sitten luin Helsingin Sanomista tiedon, joka oli pysäyttävä.
”…parisenkymmentä vuotta sitten ­Suomen lintulajeista uhanalaisia oli noin 15 prosenttia. Nyt lintulajeista uhanalaisia on jo kolmannes.” (HS 10.7.2020). Mikä tässä nyt sitten on ongelma?

Uhanalaisten lintulajien määrän kaksinkertaistuminen 20 vuodessa on huolestuttavaa. Liian suuri muutos ja aivan liian nopeasti.
Pari vuotta olen miettinyt tähän liittyviä juurisyitä. Tilanne on menossa ihmiskunnan kannalta kestämättömään suuntaan lajikadossa. Maapallo selviää kyllä. Selviääkö ihminen lajina? Kukaan ei tiedä.
Epätietoisuus ja uutiset lajikadosta ovat suurimmat asiat, jotka ajavat itseäni eteenpäin: Haluan todellakin jättää paremman maailman omillekin lapsilleni.
Me voimme asialle tehdä paljonkin.
Kuukausi sitten päätin alkaa asialle tekemään kaikkeni, niillä keinoilla, joita hallitsen koulutukseni ja työkokemukseni kautta.
Päätöksestä meni noin viikko ja olin perustanut startup-yrityksen nimeltä BioSustain.
Olemme nyt Aallon Impact Studio -kiihdyttämössä, rekrytointikeskustelut on aloitettu, ensimmäisiä rahoitushakemuksia on jo tehty ja työ MVP:tä (Minimum Viable Product) kohti on aloitettu, advisory boardiimme on löytynyt erittäin fiksuja osaajia ja verkostoitumista tehdään koko ajan.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa