Topografien reunanvertauspäivät Seinäjoella

 

PENTTI KALLIO
Topografit paikkatietojärjestelmän perustekijöinä.

ASIA TULI TODISTETUKSI Maanmittaushallituksen topografit ry:n Seinäjoella heinäkuussa 2018 järjestämillä perinteisillä Reunanvertauspäivillä. Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Kari Hautamäki Seinäjoelta esitteli topografien perinteisen tapaamistilaisuuden runsaalle 40 osanottajalle, mihin kaikkeen toimintaan ja suunnitteluun nykyajan tietojenkäsittelytekniikka mahdollistaakaan peruskartan tietosisällön. Se oli peruskartan ensivaiheen ja sen ajantasaistamisvaiheiden sekä karttojen numeeristamisenkin tuloksena tekijöille suorastaan hämmästyttävää kuultavaa ja nähtävää. Hämmästyttävää siitä syystä, ettei tietenkään kukaan niissä työvaiheissa alkaen vuodesta 1947 toiminut voinut edes kuvitella, mihin kaikkeen heidän työnsä tulosta, peruskarttoja ja niistä jalostettua digitalisoitua paikkatietojärjestelmää voitaisiin tulevaisuudessa käyttää.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

 

Toimitus Author

Vastaa