Kommentti

Maankäytön numerossa 4/2018 julkaistusta Matti Holopaisen kirjoituksesta (http://www.maankaytto.fi/arkisto/mk418/mk418_2100_holopainen.pdf) saa väärän kuvan menneistä tapahtumista…

Työskentelin vuoden 2008 marraskuusta lähtien MML:ssa ja olin tuolloin vastuussa mm. Inspiren tukipalvelujen järjestämisestä. Kuntaliiton järjestämässä paikkatietoseminaarissa olin esitellyt Inspire-direktiiviä ja sen kansallista toimeenpanoa. Samassa tilaisuudessa Matti Holopainen Kuntaliitosta ja joku konsultti esittelivät Kuntien kokoavaa tietopalvelua. Esittelyn yhteydessä tuotiin esiin ajatus, että ”KTP hoitaisi kuntien Inspire-velvoitteet” eli että KTP tarjoaisi KuntaGML-aineistot muunnettuna Inspiren edellyttämänä tietotuotteena.

Yritin tuohon aikaan hahmottaa, mistä MML:n tulee huolehtia, kun se silloin tuoreiden säädösten mukaan oli vastuussa Inspiren tukipalveluista ml. muunnospalvelut. Tästä lähtökohdasta nostin keskustelussa esiin kysymyksen, pitäisikö MML:n hoitaa kuntien Inspire-velvoitteisiin liittyvät muunnospalvelut sen sijaan, että ne aiotaan hoitaa kehitteillä olleessa ­Kuntien kokoavassa tietopalvelussa? Ei siinä ollut mitään sen kummempaa visionäärisyyttä… Jonkinlaista virkamiesvastuuta ehkä.

Antti Rainio

Toimitus Author

Vastaa