Virtual Reality – lupaukset alkavat lunastua

TEKSTI: ARI LAITALA
Keinotodellisuus on jo vuosikausia kolkutellut kuluttajien ovia. Kuluttajasovellusten tekniikat ovat kehittyneet hintojen samalla halventuessa. Onko keinotodellisuus jo niin todellista, että sillä on valta vaikuttaa siihen, miten käytämme tiloja ja paikkoja, teemme suunnitelmia, töitämme ja päätöksiä, miten liikumme, opiskelemme, matkustamme tai jopa lomailemme.

 

Visionäärien ja kehittäjien mielestä edellä listatut vaikutukset ovat tietysti selviöitä. Virtuaalitodellisuuden merkitys olisi näiden visioiden mukaan juuri siinä, miten kokemuksemme virtuaalitodellisuudessa vaikuttavat meihin varsinaisessa todellisuudessa. VR on ainakin viimeiset viitisen vuotta antanut aktiivisesti odotuttaa itseään. Mainosmiehet ovat lyöneet asiasta rumpua, mutta tekniikka on ollut varsin haastavaa, varsinkin sen toteuttaminen korkealaatuisena ja hinnaltaan kohtuullisena. Kehityksen myötä väistämätön lopulta kuitenkin tapahtuu. Onko se hetki viimeinkin koittamassa?

Kirjoitussarjan seuraavassa osassa perehdytään tarkemmin ­Questille tarjolla oleviin virtuaalitodellisuussisältöihin.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:
[

Ari Laitala Author

Vastaa