BVC – lentoon lähdössä?

TEKSTI: ARI LAITALA
Perinteikäs kiinteistöarviointiin ­keskittyvä Baltic Valuation Conference (BVC) ­palasi ­alkuperäiseen konseptiinsa parin ­välivuoden jälkeen. Useimmat esitykset keskittyivät tälle kertaa lentokenttä­vaikutusten huomioimiseen kiinteistö­arvioinnissa.

COVID-pandemian alkamisen myötä joutuivat monet konferenssijärjestäjät tekemään nopeita ratkaisuja: peruako koko konferenssi vaiko lähteä etäjärjestelyihin. Kumpiakin ratkaisuja tehtiin ja nähtiin. Viime vuonna alkoivat myös erilaiset hybridi­toteutukset yleistyä. Perusratkaisuna on usein ollut se, että ohjelma ns. päälavalta striimataan. Ja ”rinnakkaisten sessioiden” esityksistä on sitten pyydetty etukäteen videoesitys sekä diat konferenssin verkkoalustalle. Verkkoalusta on voinut avautua jo muutama päivä ennen konferenssia, mikä on osaltaan helpottanut oman konferenssiohjelman tarkempaa suunnittelua.

Hybridi vai ei?

Tällaiset konferenssialustat ovat voineet olla aktiivitilassa vielä joitakin päiviä varsinaisen konferenssin päättymisen jälkeen, mahdollistaen aktiivisen keskustelun. Tällainen järjestely oli käytössä mm. syyskuussa pidetyssä Smart Energy Systems -konferenssissa Tanskan Aalborgissa. Kiinnostavasti konferenssialustalle on pääsy vielä pitkälle ensi vuoteen, vaikka keskustelutoiminnot eivät aktiivisia enää olekaan.

Tällainen toteutus ratkaisee varsin tyydyttävällä tavalla ikiaikaisen ongelman. Kun kiinnostavaa ohjelmaa on tarjolla vaikkapa neljässä tai viidessä rinnakkaisessa sessiossa, on valintaa joutunut tekemään hyvin aktiivisesti ja jopa hyppäämään sessiosta toiseen kesken kaiken. Jälkikäteen saatavilla olleet diat ovat toki jonkinlainen lohtu.
Etukäteen konferenssialustalle jaetun videoidun esityksen etuna on ehdottomasti mainittava myös, se, että paikan päällä pidetyt esitykset tulevat näin jo etukäteen harjoitelluksi, myös ajankäyttö huomioiden.

Ei

Hybriditoteutukset vaativat kuitenkin lisäresursseja järjestelypuolelle, eivätkä siinä mielessä sovi kovin pienten konferenssien toteutustavaksi. Osa näyttääkin palanneen alkuperäiseen formaattiin, ilman hybridiä. Näin tapahtui myös jo 32. kerran järjestetyn BVC:n osalta, jonka pitopaikaksi oli tänä vuonna valikoitunut Berliinin kupeessa sijaitseva Potsdam.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Ari Laitala Author

Vastaa